Smer Dolinarjeve, Veliki vrh

Rok Hočevar 23. december 2022. 21:16

Ture med tednom so vedno lepa stvar. Nikjer nobenega človeka, samo košute in ostala srnjad so nas spremljali ob sestopu.

Z Gašperjem in Sebatom smo si zadali cilj smer Dolinarjeve v Velikem vrhu. Slišali smo, da so razmere super in na vso moč smo si želeli preverit resničnost govoric :)

Štart zjutraj ob 5:30, postanek za kavico in prijazni kolega iz Tržiča, ki nas zapelje od našega avta pri Matizovcu do izhodišča, energije poln Gašper in nasmejan Seba. Dan se je naredil kar sam od sebe.

Na dostopu smo opazovali okoliške hribe, ki so gledali iz megle, v daljavi so se kazali Julijci. Smer je v začetku strmejša, s parimi skalnimi skoki, ki se prelevijo v izjemno lepe snežne flanke z zračnimi pogledi. Varovali smo se večinoma na kline in drevo. Razmere so se v drugi polovici smeri naredile v idealne in del smo lahko splezali nenavezani.

Sledil je izstop na greben, malica v zavetrju, grebensko prečenje z opastmi. Greben smo prehodili v megli, ob spustu proti Kofcam pa so nas pričakali božanski razgledi.

Za naju z Gašperjem super izkušnja taprave zimske ture, za Sebata pa uživancija :)

Več lahko povedo samo fotografije.

 

Podatki:

Smer: Smer Dolinarjeve v Velikem vrhu (III/2-3, M, 350m)

Ekipa: Seba, Gašper, Rok

Plezano 22.12.2022

 

 


Galerija


Število komentarjev: 0

Dodaj komentar

Za komentiranje se prijavite.