Delavnica plezanja z orodji

Jernej Bunič - Jero 17. oktober 2021. 11:50

Prva delavnica plezanja z orodji je uspešno zaključena. Zbralo se nas je 20 članov AO vseh generacij. Delavnico je, s pomočjo Mihe Gune, vodil Vili Guček za kar sem mu iskreno zahvaljujemo. Vili nam je na kratko razložil o začetkih plezanja z orodji, kako se je začelo v Sloveniji in o prvih namenskih plezališčih, ki so nastala. Predavanje je nadaljeval z opisom opreme, ki jo potrebujemo, tehniki plezanja in kako  ter kje se veščina prenese v alpinizem . Na delavnici je bilo mogoče plezati z 10 modeli cepinov.  Ajda in Mirč sta poskrbela za trojanske krofe, ostali udeleženci pa za dobro voljo in vzdušje. Se vidimo prihodnje leto.


Galerija


Število komentarjev: 2

Urh Hrovat - 17. oktober 2021. 16:45
Jst sem se imel zelo fajn, tako, da z moje strani res hvala tistemu, ki se je spomnil to delavnico. Menim pa, da bi se morda lahko nekoliko več dalo na to, da se gre recimo večkrat skupno kej po-orodjarit/sprobat in da bi glede na uporabnost te tehnike, orodjarjenje lahko bila tudi ena izmed točk na predavanjih. Samo kot predlog.

Anže Vasle - Vaso - 18. oktober 2021. 14:59
Super delavnica. :) Da načnem debato, ki je ekvivalentna svedrom v gorah: https://www.gore-ljudje.si/Vse-objave/an-261010

Dodaj komentar

Za komentiranje se prijavite.