Koš.utrinkov - Košutnikov turn, Jennyriss (V+, 295m)

Neža Mulej 27. junij 2021. 22:51

Dve tečajnici, pri katerih je proces magistrske naloge še v teku, sta se točno na sredini delovnega tedna (pod vodstvom Sabata) odločili za prijetno poletno poplezavanje. Kava s Petrola nam je omogočila prijeten prehod iz jutra v dan, medtem ko nam je - aber naturlich - prehod na izhodišče ture preprečil avstrijski policist. Baje razsaja nek virus in je treba imeti neka potrdila… svašta!

Zaradi še ene čudovite lastnosti gore kot stožčaste gmote, ki je dostopna z več strani, smo se po mednarodnem zapletu pripeljali do pristopa s slovenskega parkirišča. Najprej na vrh hriba, spust po ferati, čez snežišča in melišča* do izhodišča, hop po smeri in po hribu navzdol. Smer je opremljena (Seba je le občasno uporabil kakšnega frenda), zelo razgledna in le na začetnem delu nekoliko krušljiva. Srednji del po zajedi (tisti nekoliko težji) je bil prav prijeten in kompakten, stojišča so bila sicer bolj visišča, ampak to spada zraven.

Na koncu dneva sem ob pivu vseeno pregnala misel o (ne)smiselnosti športov, ki si jih izbiram (budilka, ruzak, švicanje, hoja, vlečenje po skalah, »vau, ta svedrček drži moje življenje«…) in že razmišljala o novem podvigu oz. če smo natančni top rope »povleku«.

*Če se pa kdo sprašuje, kako lahko melišče na boleč način ustavi zdrs na snežišču, lahko vpraša Lucijo.

 

 

Seba Hamberger v vodstvu, sledita Lucija Hrastnik in Neža Mulej


Galerija


Število komentarjev: 1

Sebastian Hamberger - Seba - 28. junij 2021. 16:48
full lepo si tole spisala 😀

Dodaj komentar

Za komentiranje se prijavite.