Popoldanski izlet na Ratitovec - Špičke (V, V+)

Klara Valenčič 18. junij 2021. 20:26

V torek, 15.6.2021, sva se dva frišna tečajnika podala z izkušenim Jerotom, raziskovat Ratitovške Špičke.
Direkt iz službe (kar se je poznalo na vsebini pogovorov v avtu) smo odhitekli proti Kekotovemu koncu, da vsi prvič preizkusimo to "pakleniško" skalo.

Prijeten dostop in dobro označen začetek smeri. Plan je bil seveda splezati obe: Spominsko (V, 120m) in Avrikelj (V+, 120m). Taktično smo se najprej zapodili v Avriklja, da se čimprej mal napnemo in imamo ta drugo za se mal razplezat.
No, napeli smo definitivno se. Že na prvih dveh kompletih. Jero, z malo jamranja sicer suvereno čez, tečajnika pa v stilu tečajnikov, čez prve oprimke, potem smo pa tudi midva zaštartala in hitro nadaljevala. Smer je inštruktor naredil poučno in atraktivnejšo z izbiro "bolj plezalne" linije, nameščanjem vseh možnih varoval,.. 

Po lažjih končnih raztežaji Avriklja, pogledu na lažjo Spominsko smer ter timingu, smo se složno in v en glas odločlili, da če že izbiramo med kočo in enim lažjim vzponom, vemo kam zavijemo. Tako smo se v koči malo okrepčali s tekočimi zvarki in še pred temo primahedrali nazaj.

Skaratka, nezahtevna in poučna smer, primerna za popoldnasko preplezavanje in preživljanje prostega časa v Julijcih.
 


Galerija


Število komentarjev: 3

Janez Toni - Janez - 20. junij 2021. 22:31
"z izkušenim Jerotom"... imam dopolnilo. Starejši pripravnik ni izkušen. Razen Črt Zavašnik.

Sebastian Hamberger - Seba - 21. junij 2021. 17:24
Lepo pridni.. Janez.. a ti pa ne moreš iz svoje kože? 😅😆

Sebastian Hamberger - Seba - 21. junij 2021. 17:27
Po takem komentarju mi je še tok lepše za videti k izkušen alpinistični instruktor fali smer totalno in tecajnike prikrajsa za edino posebnost smeri 🥰

Dodaj komentar

Za komentiranje se prijavite.