Kogel, Češnovar - Srakar (V-VI/V-IV), 230m

Lucija Hrastnik 16. junij 2021. 20:55

Tečajniškemu vikendu na Korošici sledi dan pavze, v večjem delu namenjen lizanju ran, saj se služenje za mlajšega pripravnika prihodnje jutro (15. 6.) nadaljuje v Koglu. Seba predlaga smer Češnovar-Srakar, jaz imam tremo.

Začetek dostopa je eno samo 'klopišče' in vročina -  enemu in drugemu kasneje z veseljem pobegneva v platkah Trate. Nekaj kratih prečenj snežišč deluje kot nadležen opomnik, naj si kljub vročini v dolini ne domišljava preveč. Pod steno pustiva večino stvari iz težkega 'tečajniškega nahrbtnika' (»A sam tok hrane?« »Pa nč druzga za oblečt?« »A si ziher?«) in s prvim raztežajem začneva ob močnih vonjavah, ki so ostale za predhodnikom. Je pač pod mus moral it ravno pri vstopu v smer.

Seba poteguje dva raztežaja hkrati in uživa na stojiščih. Plezanje je večinoma po kaminih in zajedah, stojišča so opremljena, zabitih klinov je dovolj (na težjih mestih sploh), Seba le tu in tam uporabi kakšnega frenda. Lažjemu spodnjemu delu sledi precej podrt raztežaj, višje pa je plezanje bolj konstantno in težje, s precej pokončno zadnjo zajedo. Med razglabljanjem o pomenu ocene V-VI se sprehodiva po špikasti travi zadnjega raztežaja.

Sledi spust po vrvi preko Virensove smeri in sestop po nesramno zdrsljivih previsnih travah. Zaključna momenta sta še nevrotično iskanje ključev pri avtu (a bo treba nazaj na Kogel?) in klasika prijetno hladnega piva. Fina tura.

 

Sebastian Hamberger, AO Rašica

Lucija Hrastnik, AO Rašica


Galerija


Število komentarjev: 2

Sebastian Hamberger - Seba - 16. junij 2021. 21:24
Lepo si tole spisala.. res pa ne vem komu se je blo treba usrati na vstopu v smer ker je mel res dost placa vse na okoli 🤦‍♂️

Peter Hrovat - 16. junij 2021. 22:14
:))

Dodaj komentar

Za komentiranje se prijavite.