Meglena v Planji, na sončen dan

Anže Vasle - Vaso 24. januar 2020. 11:18

(baje morem napisat novico)
Četrtkovo podaljšano bivanje v mrežarju je obrodilo sadove in prejšnji teden (16. 1.) sva se s Primožem Buhom (ČAO) napotila pogledat razmere v zatrepu Mlinarice. Budilka ob 3.50, par zdravil proti prehladu, dvojna doza kofeina in sva že na poti na Primorsko. Ob svitu sva dostopila do Zidne stene, ki se pne pod SZ steno Planje in Kanceljnov. Na Zidno steno sva se prebila po odlično narejeni Rdeči (Trentarski) grapi. Ogledana smer je bila Centralni kamini v Planji, vendar sva se ob pogledu na plati levo odločila, da ponujajo lažji prehod. Prav vstopni raz se je izkazal za dejanski detajl smeri zaradi lokalno slabih razmer in možnosti varovanja. Potegnila sva še 3 raztežaje po razmeroma tanki plasti snega v težavnosti IV/3+ in zaključila s kratkim previsnim skokom na horuk. Skupen vzpon nekje 500 m. 

Sledil je dokaj dolg sestop po normalki čez vrh Planje (zaradi slabših opoldanskih razmer na južni strani, planirala sva skozi okno). Gazi kakopak ni bilo nobene. Da sva zvečer prišla še na ferajn, pa gre zasluga predvsem osebju Mihovega doma in njihovim ogromnim porcijam. In pa tudi Buhu, ki je bil idejni vodja ture.

 

Po analizi skic sva ugotovila, da gre (še najbolj pravilno) za prvo zimsko ponovitev smeri Meglena (Bošt&Poli, AOŽ, 2011), v danih (dobrih) zimskih razmerah IV/3+ 200 m. Za ta del sva porabila 2 uri.

Več na: PRIMORSKE STENE - MEGLENA


Galerija


Število komentarjev: 2

Janez Toni - Janez - 24. januar 2020. 12:05
Čestitke za farmacevtsko navezo!

Sebastian Hamberger - Seba - 24. januar 2020. 12:43
Bravo fanta :)

Dodaj komentar

Za komentiranje se prijavite.