Slapovi v Logarski

Anže Vasle - Vaso 22. januar 2020. 23:50

Celjski entuzijasti smo se ta teden 2x mudili v nam ljubi Logarski dolini. V soboto smo jaz, Martin (AOŽ) in Aljaž (AO Celje) preizkušali vsak led, ki se je nabral ob cesti proti dolini. Večina slapov zaradi toplega vremena ni bila narejena, pa še doma smo pozabili pol šraufov. Zahodili smo nek slap (Avtocesta) in 'zlezli' oba kraka. Slap je bil ravnokar narejen, ponuja prvovrstno plezanje v pragozdu, našli smo en prusik, ki je bil mogoče tudi od lani.

Sledil je postanek v Zmajevi votlini, random dekliščina in zaključek gasilskega tekmovanja PGD Solčava. Potem še 2 gostilni in zelo dolga nedelja.

Danes zjutraj sva s taistim Aljažem zlezla še Slap na Klemenči jami. V enih vodničkih WI4, ampak več ko 3 realno ni bilo. Žal se nama je zelo mudilo in nimam skoraj nobene slike. Je pa kljub kar močni inverziji narejen in ponuja večinoma krušljiv led. Po 3 dolgih raztežajih (55 m) sva bila zunaj, 1h40 sva porabila za plezanje (časovnica 2 uri), sledilo je lazenje po žbunju in izpod Škarij do avta še ene 50 min lahkotnega teka. Ob 12.15 že v službi v Ljubljani :/

 

Lp,

Anže


Galerija


Število komentarjev: 2

Rožle Lavrač - 23. januar 2020. 08:01
Lepo, sam da je led :) A lahkotni tek je bil z derezami ?

Anže Vasle - Endži - 23. januar 2020. 10:01
@Rozle ne, je blo (zal) pretoplo, da bi blo res ledeno...

Dodaj komentar

Za komentiranje se prijavite.