Vikend na Kamniškem sedlu

Anže Vasle - Vaso 10. junij 2019. 22:11

Za nami je vikend vplezavanja na Kamniškem sedlu. S soplezalcema Martinom 'Spužvo' (AOŽ) in Aljažem (AO Ce-Matica) (farmacevtsko-zdravniška trojna naveza) smo na sedlo dostopili že v soboto ob pol 4 zjutraj (dolga zgodba). Zalegli smo v zelo plesnivi zimski sobi poleg mrtve miši in samo žganici se imamo zahvaliti, da na nas ni pognal penicilin.

Prvi dan smo zlezli Zajedo v Brani (V-/IV). Po mojem neprekosljivem spominu smo vstopili po smeri Pod Šijo s krasnim gladkim kaminom V+. Nahrbtnike smo si podajali čez detajl. Nato smo sestopili in zlezli še Zgornji steber Brane, ki smo ga po šiji podaljšali vse do vrha. Vmes smo naleteli na Jerota in Barbaro smiley

Drugi dan smo se za pregon mačka vsi v kratkih hlačah lotili Kratkohlače v Planjavi (V-/IV).    Vmes smo friknili še krasno kompaktno zajedo, katere ocene se po različnih virih gibljejo od V+ do VI, še vedno pa nam ni jasno, kam to spada. Predvidoma je to znamenita varianta Marko Gorišek laugh . Za ta namen smo si namesto gojzarjev prvić nadeli tudi plezalke. Ker se nam je mudilo na kosilo, smo na po glavi nad kamni skozi okno pobegnili gor v lažji svet, čeprav se propisno še nadaljuje do normalke.

V glavnem, blo je luštno, ponoč pa pihal na pas mater.

-Enđi

 

 

 

 


Galerija


Število komentarjev: 1

Miha Habjan - MiFi - 12. junij 2019. 18:47
Zakaj pa Aljaž nima nicknejma? Men se to ne zdi glih čist fer... Pa bravo za tisto klinčevo zajedo ne ;) lepo, da ste splezal! Je za it!

Dodaj komentar

Za komentiranje se prijavite.