Švicanje na JV steni NŠG

Andreja Erjavec 15. oktober 2018. 14:03

Za razliko od prejšnjega obiska NŠG izpred dveh tednov nazaj, ko sem tresla od mraza in imela že skor neuporabne roke, sem to nedeljo švicala bolj kot sredi poletja.

Z Martijem in Majo smo se dobili na parkingu pod Šmarno in odfurali do Vršiča. Na naše začudenje je bila gor gužva večja kot pa sredi poletja, kar je tudi nekako soupadalo z občutkom temperature v steni.

Maja je pohodno zalaufala proti Slemenovi Špički, midva z Martijem pa pod Steber ob Kamenkovem kaminu (V/IV, 150m). Smer je bila res luštna, vreme pa popolno, tako da sva imela 2h čistega užitka in je bila zabava (zopet) prehitro zaključena. 

Od predzadnje smeri me vedno bolj vleče, da že končno potegnem en cug naprej, saj je psiha vedno bolj na mestu, prav tako gibanje v skali...bo pa potrebno še malo povadit kako sidrišče in varovanje drugega (!#?$!/&!//!!!!-.-%$). Hvala Marti za super vajo in predvsem nujno lekcijo - glede na to, da je bilo to v pravem skalnatem svetu, mi bo sedaj zagotovo ostalo v spominu. 

Aja valda je bilo treba še GOPRO izkoristit na tak super dan in dokumentirat zadevo.

 


Galerija


Število komentarjev: 2

Janez Toni - Janez - 15. oktober 2018. 14:16
Dek aktiviri že ta okna :)

Andreja Erjavec - 15. oktober 2018. 14:39
Hahah :) ja ne, to maš šanso tam kliknt in dobiš tak active windov, da maš občutk kot da si res tam v steni. Probi no! :D

Dodaj komentar

Za komentiranje se prijavite.