Kaj dogaja na odseku...

Centralni kamin v Stenarju

Zapora ceste čez Vršič je botrovala spremembi načrta, za katero sva bila s soferajnovcem Nikolo Klašnjo na koncu oba hvaležna. Zavila sva v Vrata pod JZ steno Stenarja in preplezala smer Centralni kamin, ki sva jo s Silvom Kragljem potegnila leta 2012. Lepo je bilo spet otipati ljube skale, polne spominov, Nikola pa je tudi pohvalil raznolikost plezanja in dobro skalo. Po meni znanih podatkih gre za prvo prosto ponovitev celotne smeri (pred nekaj leti se je Peter Hrovat s soplezalcem zadnjemu, najtežjemu raztežaju umaknil in izstopil iz stene drugje).

13.06.2017, avtor Marko Turk

Romantika na Skuti

Dolg dostop, težki ruzaki, še dobro da sva dobila prostor v bivaku - smo ga stestirali za 10 ljudi :) naslednji dan pa najprej zarineva na napačni raz, potem čakava navezo pred nama na Južnem razu in končno prilezem na vrh - tam pa me čaka posebno presenečenje - je bil sestop takoj lažji.

Ps: Pozorno oko in dobro znanje prve pomoci ter helikoptrskega resevanja bo znalo desifrirati kaj sem rekla na vrhu.

13.06.2017, avtor Lužnik Valentina

ST Kamniško sedlo, Brana/Planjava

Oba dneva sta bila nepozabna. Zato, da smo to lezl in zlezl pa bi se rad zahvalil vsem našim inštruktorjem, alpinistom, mentorjem in sploh vsem, ki so z nami delili svoje znanje in izkušnje in nas usposobili, da smo lahko pogledal kaj se skriva v tem delu skale. Hvala.
ps. našteval vas ne bom, ker bom sigurno kakšnega spustil

12.06.2017, avtor Počervina Andrej

Veliko Špičje

z Blažem sva se vplezala v Zahodnem razu Velikega Špičja. Stiskala sva drobljive grife, iskala prehode in sestopila po Tumovi smeri. V 500-ih metrih nisva našla klina !

11.06.2017, avtor slugi

Sobota na skupni turi

Včeraj smo z Dominikom in Matevžem najprej plezali Zgornji steber Brane, ko je začelo kapljat, smo šli na kočo na kavo, potem pa še v SZ raz Planjave.

10.06.2017, avtor Janez

Ogled lokacije ST

Včeri je šla elita reševalnih psov na ogled lokacije skupne ture. Bajta je odprta, oskrbnika res prijazna, pivo je. Snega ni.

08.06.2017, avtor Janez

Vidova in Steber ob Kamenkovem kaminu

Košute so pobegnile na turn, Anže je od žalosti kar zbolel, jaz pa sem šel svojo utapljat v steno. Da le nebi soliral, se me je usmilil Andraž :D Prvotni plani o zgodnjem vstajanju in dolgi smeri so se prelevili na opoldansko nedeljsko plezanje v stenah NŠG. Najprej sva se zapodila v Vidovo smer, ki v prvem raztežaju ponudi uživaško plezanje zglednih težavnosti ob spremljavi svedrov ala PCL. Naslednji raztežaji po težavnosti popustijo, še vedno pa se pleza po odlični skali. Da nebi bila prehitro doma sva se z abzajli spustila pod rob stene in brez da bi premetala štrik, splezala še Steber ob Kamenkovem kaminu. Ker je ta smer le lučaj stran od Vidove tudi tu kvaliteta skale ni bila kaj dosti drugačna od sosedove. Kratko a sladko, počasi se bomo pa le vplezali.

04.06.2017, avtor Koranter Tilen

Košutnikov turn - Zahodni raz (Westekante)

Z Valentino sva sklenli, da sva že veliki punci in da naju ne rabijo vedno fantje peljat plezat. Zahodni raz v severni steni Košutnikovega turna je bil kar dobra ideja (hvala Janezu), saj ponuja 300m plezarije v odlični skali, psiho prečko, zanimiv detajl, res lep dolg kamin, navrtane štante in epski sestop po ferati ÖTK mimo visečega mostu. Čeprav so bli črni oblaki zelo v skušnjavi, so nama za prvič prizanesli in sva ostali suhi. Zelo lep dan in zelo lepa naveza.

04.06.2017, avtor Muhič Neža

Zeleniške špice

Lepa in nezahtevna plezarija v dobri družbi. Iz predzadnjega stolpiča še šolski ,,abzail,, in zaslužen počitek na travnatem vrhu. Repov kot je brez snega. Uživali Matej, Janez in Andrej.

04.06.2017, avtor Počervina Andrej

Izpiti za pripravničke in popravki za tečajničke

so bili v soboto v Turncu. Tečajnički so zrihtali podkupnino v obliki sladoleda, melone, lubenice in jabolk z napisom Laško

03.06.2017, avtor Janez

Niste prijavljeni. Prijavite se tu.

Najdi na Kaj dogaja

Vaše vzpone, doživetja in ture lahko dodajate le, če se registrirate.

Na levi strani vidite seznam vseh vnosov.

Vnosi so sortirani po datumih objave.

Vnos lahko najdete tudi po ključnih besedah iz naslova ali besedila s klikom na 'Poišči na Kaj dogaja'

Na novice...