Kaj dogaja na odseku...

Meč - Mali Koritniški Mangart

Na kratko. Meč (VI+/V-VI 800m), jaz in Kekec. Kekec: "Severna Triglavska je keks v primerjavi z Malim Koritniškim, vsaj kar se časovnice tiče". In pa še edina fotka, ki je nastala v celem dnevu.

09.08.2017, avtor Andraž

Kratka Nemška s Zimmer Jahn

Z Martijem preživela lep dan v skali. Lepo plezanje, samo ko sva stopila iz stene sva prišla v ,,pečko,,. Vsaj v petek je bilo tako.

Andrej

04.08.2017, avtor Počervina Andrej

Mellooooo

Evo, za fovšarijo na ferajnu. S perspektivci smo bli prejšni teden v Val di Mellu. Granit je seveda super, izbor smeri in hribov je kar preogromen. Za marsikateri okus je preveč plat, tam je treba porabit tehniko "giuseppe-ne-rabi-stopov" (na sliki) in mirne živce. Ampak ko najdeš poko, se ti pa lahko strga od veselja. Oporno plezanje in gvozdenje (aka štem&džem) sta bila zame nova zgodba, ampak se hitro naučiš (hitreje kot giuseppeja v plati). Vmes smo skočili še na Badile, kamor se 100% še vrnem, mogoče še prespat na bivak s super navodili za uporabo! ;)

25.07.2017, avtor Hrovat Peter

Peru

Večina članov odprave ob 40. letnici AO Rašica Peru je danes ponoči prispela v domovino.
Ne zamudite ROFa, kjer bomo na kratko predstavili odpravo. Prav tako pa boste kasneje ob pivu lahko slišali kakšno bojno zgodbo ali pa tudi dve.

04.08.2017, avtor Janez

Južna stena Pisca

Lp sz Huaraza!

01.08.2017, avtor marGo

Arteson in Huanchaco

Kot je že omenil Janez sva z Benotom stala na vrhu Artesonrahuja. Plezala sva po estetski 700m JV flanki, ki je v večini sezon normalka, letos pa flanko na vrhu zapira 50m previsna opast, tako da se je gneča nabrala na S strani hriba. Z Benjaminom sva lahko uživala 5 dnevno romantiko v samoti obkrožena z smaragdnimi jezeri doline Paron.
Ker je vsako ekstravaganco potrebno plačati, nama je v začetku vzpona zagodel veter, nato pa sva morala odplezati opast po levi, kar je ponudilo nekaj strme plezarije po snežnih toboganih med ogromnimi gobami. Za posladek je sledil sestop po smeri, ki se je zavlekel pozno v noč.

Sedaj srfamo na obalah pacifika. Benota je že prvi dan ugriznil morski pes (slikca!), Jakoba pa drugi dan želva. Le kdo bo tretji dan ugriznil koga?

01.08.2017, avtor Rozman Žiga

Crozzon di Brenta

Kot se za prava frikota spodobi, sva s pirminom, končno obiskala tradicionalno frikovsko območje Brente. Zaradi dolžine smeri in pomankanja svedrovcev, sva uspela splezat le eno smer in sicer Via delle Guide.

29.07.2017, avtor Tjaško

Peru za konec

Žiga pa Beno O sta že pred dnevi po normalki prišla na Artesonraju. Za njuno zgodbo bo treba počakat, ker se že ponujata krokodilom in piranjam. Upamo da jima ne bo ob vrnitvi manjkal kak prst ali kaj drugega.
Midva z Goriškom pa sva splezala neko smer v steni Pisca. O oceni je težko govorit, če ti celo smer škripa! Same stene je ene 300 ali pa malo več, detajl je bil dostop čez kar razjeban ledenik.
Večina se vrača v noči iz četrtka na petek in bomo žal zamudili ferajn.
Fotke bo pa dal Gorišek.

01.08.2017, avtor Janez

Francija - week 3

Še priloga malo slik... x)

30.07.2017, avtor Sazonov Ajda

Francija - week 3

...ali gremo mi po svoje :D
Smo se v nedeljo potem tudi mi preselili - v tople kraje - Mont Dauphin. Smo v kampu z jezerom, naš šotor pa 20m od jezera, torej se lahko za zajtrk, kosilo in večerjo kopamo in seveda jemo makarone, ki jih imamo nenavadno veliko in različnih vrst -> hvala vsem za prispevke :D Manjka samo se buničev šnopc :D v tem stilu je minila nedelja, danes pa že spoznavamo konglomerat pod trdnjavo...planov do petka pa je še veliko :D

01.08.2017, avtor Sazonov Ajda

Niste prijavljeni. Prijavite se tu.

Najdi na Kaj dogaja

Vaše vzpone, doživetja in ture lahko dodajate le, če se registrirate.

Na levi strani vidite seznam vseh vnosov.

Vnosi so sortirani po datumih objave.

Vnos lahko najdete tudi po ključnih besedah iz naslova ali besedila s klikom na 'Poišči na Kaj dogaja'

Na novice...