Kaj dogaja na odseku...

Single day Anića kuk trilogy

Z Debelijem realizirala zgoraj omenjeni projekt - Klin, Velebitaška, Mosoraška v enem dnevu.

20.05.2017, avtor Boris

Severna grapa v Veliki Martuljški Ponci

V torek po šihtu smo se Žiga, Jakob in jaz odpeljali do Gozd Martuljka. Cilji so se kot po navadi spreminjali vsakih 5 minut in so se spreminjali dokler nisem parkiral avta doma. Vseeno smo se znašli v prijetnem bivaku za Akom kjer smo prespali. Zjutraj do treh macesnov kjer se začne sneg, ter prečko proti sedlu med malo in veliko Ponco. Ob osmih zjutraj se znajdemo pod impresivno severno grapo v Veliki Martuljški Ponci, ki smo jo gledali že iz ceste in je zgledala obetavno zalita. Za dobrodošljico se po njej privali en plazek, ampak nas ne gane preveč in vseeno zarinemo not. Snega, ki je sicer bolj podoben vodi je kar dosti, tako da ni treba preveč plezat. Višje gor nas ustavi en grd skok sestavljen iz podrte skale in malo gnilega ledu in snega. Jakob ga mojstrsko premaga brez rokavic, midva z Žigo pa se predvsem ukvarjava z tem kako spraviti čez njegov nahrbtnik s smučmi. Medtem dobiva čez glavo še dva manjša snežna plazova, tako da naju še fajn premoči in prezebe. Višje gor naletimo še na en krajši ledni skok, ki pa mu pokažemo sredinca in ga prelisičimo skozi jamo z ozkim dimnikom ki nas pripelje na vrh slapu. Na vrhu nam grozijo še ogromne opasti, ampak najdemo nek lažji prehod direkt na vrh Ponce. Sestopimo v dnino po nekem kaminu, kjer še malo abzajlamo. Motivacija upade, tako da sestopimo kar proti Vršiču. Jakob odpelje še svojih 200m "vrhunske smuke", na cesti pa Žiga vžge svoje deške čare in dobi štop v desetih sekundah. Učer pa v LJ 27 stopinj.

17.05.2017, avtor Benjamin

slike

skoz te slike kdo pa se dela 600x600 slike

09.05.2017, avtor Marjan

Pozdrav z Tajske

Ni plezalna novica, ampak vsaj toliko da veste da misliva na vas. Drugače imava nova prevozna sredstva, spiva pa glih tako kot doma, ko gremo plezat.Mogoče se vidimo kmalu:)

09.05.2017, avtor Marjan

Meteora, Peloponez

Z Matejo sva v okviru Balkan road tripa potipala balvane v Prilepu, splezala nekaj stolpov v Meteori ter frikovsko in kolesarsko nadaljevala po Peloponezu. Konglomerat v Meteori izvrsten, kapniki v plezališčih po vzoru tistih iz Kalymnosa, grško morje kristalno... Na povratku pa odseki Jadranske magistrale s kolesarske perspektive, mimo praznega Pekota?! Očitno so bila pedala pretežka, da bi ujela spontani rašiški tabor v Paklenici.

07.05.2017, avtor Brdi

Prvomajske dogodivščine

V petek sami v Pekotu, zjutraj pa že gužva na wc-ju. Se nas je nabralo kakih 20-25 Rašičanov. Še vedno ostra skala, da bolijo prsti po 4 dnevih Pakleniške plezarije. Družba odlična, vino dobro, dopust prehitro mine. Se vidimo novembra!

01.05.2017, avtor Lužnik Valentina

kondicijska tura

S Primožem sva se včeraj podala na lepo in dokaj naporno krožno turo iz Potoč na Jakoba, čez Potoško goro, Cjanovco in Srednji ter Bašeljski vrh, na Storžič, pa dol čez Kališče in prišla nazaj v Potoče s prečenjem po kolovozih in stezicah nižje v gozdu. Dobra tura, priporočam.

30.04.2017, avtor Brifah Primož

Grintovec

Danes smo s Tajdo in Eliotom šli na kondicijsko turo in sicer na prvaka Kamniško-Savinjskih alp po JV grebenu. Zdaj pa počitnice kod Pekota.

30.04.2017, avtor Janez

Pakleniška jajčarjada 2017 ..

.. je uspela. Ferajna je bilo bolj malo, se je pa teh nekaj dni vreme izkazalo, kamp Peko pa prazen in po ograjah poln špargljev. Bi se reklo, malo nas je bilo malo, ma sami tapravi!

18.04.2017, avtor marGo

Zimski tabor

Zimski tabor v Alpah (Ecrins) je več kot uspel. Med drugim smo čeharili, se kulinarično izživljali, dosti spali, nekaj malega hodili, osvojili vrh, sedlo ali dva, višinsko krstili bivšega tečajnika, nekaj malega pa smo tudi smučali. Galerija prihaja!

17.04.2017, avtor Janez

Niste prijavljeni. Prijavite se tu.

Najdi na Kaj dogaja

Vaše vzpone, doživetja in ture lahko dodajate le, če se registrirate.

Na levi strani vidite seznam vseh vnosov.

Vnosi so sortirani po datumih objave.

Vnos lahko najdete tudi po ključnih besedah iz naslova ali besedila s klikom na 'Poišči na Kaj dogaja'

Na novice...