Galerije

Iz objektiva tečajnikov

12.12.2015, avtor Štigl Florjan

V iskanju zime in snega smo se tečajniki in spremljevalci odpravili tja, kjer kraljujejo Karničarji, na Jezersko, izhodišče za Ledinski vrh. Gojzarji, dereze, cepini in kar je ostale zimske opreme, so komaj dočakali dan, ko so lahko končno opravičili svoj obstoj. In so ga. Tečajniki smo se navajali na hojo z derezami in cepini. Na najbolj vzhodnem in hkrati najnižje ležečem ledeniku v Alpah pod Skuto pa smo se metali v sneg in malo povadili zaustavljanje s cepinom. Zdaj malo bolj razumem, kje je Davo Karničar dobil navdih za svoje podvige, ko se je uspel s smučmi spustiti iz najvišjih vrhov vseh sedmih kontinentov. Medtem, ko se je večina predajala užitkom v morju, je lahko on veselo nabiral smučarske izkušnje praktično na svojem dvorišču.

Na sliki se lepo vidi, kako so telesa drgetala. Jekleni konjički so klonili pred prvim zaledenelim klancem. Snežne verige niso hotele same na kolesa avtov, zato smo jih bili primorani pustiti pod klancem.

Po nekaj minutnem lovljenju ravnotežja po zaledeneli cesti se ustavimo. Vodja ture Gorišek razlaga nevednim tečajcem kje smo, kaj vidimo in kam gremo.

Drugi vodja ture Kekec, daje še dodatna pojasnila tistim, ki so stali v zadnji vrsti.

In smo jo tečajci brž popihali po ledeni cesti, kjer smo po robu iskali mehke zaplate snega, da se ne bi znašli na zadnji plati. Malih derezic nismo imeli, velikih se nam pa ni dalo nataknit.

Kekcu je s svojim tempom uspelo dodobra ogreti naša telesa in razpotegniti četo na nekaj 100 m. Se je pa potem vlekel ven, da jo to primer, kako se ne sme voditi skupine. Ob tem ko smo čakali preostali del skupine, smo izkoristili priložnost in slekli še predzadnji kos oblačil. Obenem pa poveznili na naše glave čelade, ker nas čaka nevaren odsek poti.

Medtem ko novopečeni mlajši pripravnici pozirata pred objektivom, tečajci zadaj zamišljeno stojijo, ker še ne vedo kaj jih čaka.

Za to sliko obstaja komentar

V daljavi uzremo eno zanimivo ploščo, za katero Kekec pravi, da je neka vmesna varianta med plezališči in pravimi hribi. Ko bomo veliki, jo napademo.

Pot na polni delovni temperaturi nadaljujemo proti Kranjski koči na Ledinah.

In jo končno zagledamo.

Iz nahrbtnikov potegnemo energijske ploščice, sendviče in termovke, da potolažimo naše sestradane želodce. V ozadju se je pokazal greben Košute.

Niste prijavljeni. Prijavite se tu.

Na levi strani vidite seznam vseh slik v galeriji.

Če bi radi dodali komentar, se morate prijaviti.

Komentar dodate tako, da kliknete na sliko in nato na 'Dodaj komentar'.

Nazaj...